top of page
Man op stoel

Management ondersteuning

van strategische      heroriëntatie tot inrichting van     beheersingsinstrumenten

Management ondersteuning 

Het managen van een organisatie vereist een flinke hoeveelheid kennis en kunde. Het is voor een manager dan ook wenselijk om met anderen ideeën door te nemen en te brainstormen. Als dit alleen leden van uw organisatie zijn, bestaat het risico dat men politieke antwoorden geeft. Of dat men in de loop der jaren een beperkt blikveld heeft ontwikkeld, de zogenaamde tunnelvisie. Daarbij kan gedacht worden aan kreten zoals 'zo doen we het altijd hier'.

De kritische blik van een buitenstaander kan dan verhelderend werken, omdat deze onbevooroordeeld is ten opzichte van werknemers en werkgevers. Daarnaast kan een buitenstaander geheel nieuwe ideeën en methodieken aanreiken die een organisatie een stap verder kunnen helpen.

Tevens is het raadzaam periodiek uw organisatie kritisch te laten beoordelen door een onafhankelijke derde, niet alleen op financieel gebied maar ook vele andere gebieden. Wat moet beter, wat kan beter en hoe kan dat verbeterd worden? Het beheersen van dergelijke veranderingstrajecten kost naast de normale werkzaamheden bijzonder veel tijd en energie voor alle betrokkenen. Regicon ondersteunt u en uw organisatie graag op dergelijke momenten, zodat uw organisatie nodige vernieuwing of verbetering zonder problemen weet te doorstaan.

Groeipijnen

 

Ook bij verschillende stadia van ontwikkeling van een organisatie, ontstaan er over het algemeen groeiproblemen, ook wel groeipijnen genoemd. Denk bijvoorbeeld aan het opstarten van meerdere vestigingen, waardoor de directe controle die u altijd had langzaamaan vermindert. Een dergelijke situatie dient kundig ondervangen te worden, omdat u nou eenmaal niet alles alleen kunt blijven doen en controleren. Meerdere ondernemers kunnen u in geuren en kleuren vertellen hoe het op een dergelijke manier allemaal fout is gegaan. Te snel groeien waardoor het overzicht en de controle verloren gaan en de ondernemer niet weet hoe verder te gaan of dit weer terug te krijgen.

Regicon heeft de kennis en praktijkervaring in huis om u en uw organisatie door dergelijke fasen heen te helpen. Groei van uw organisatie dient succes op te leveren en niet uw ondergang. Daar helpen wij u graag mee.

Interesse of vragen?

Met vragen over deze vorm van dienstverlening kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij nemen alle mogelijkheden voor uw bedrijf graag met u door en beantwoorden uw verdere vragen graag.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op

bottom of page