top of page
Georganiseerde bestanden

Administratieve diensten

Administratieve diensten

Een administratie is verplichte kost voor ondernemers en velen besteden dit dan ook uit aan administratiekantoren of accountants. Vaak heeft u geen tijd of voldoende kennis van zaken om u bezig te houden met het voeren van een administratie en aanverwante zaken zoals fiscale aangiften en de salarisadministratie.

Uit onderzoek is gebleken dat relatief veel ondernemers aanzienlijke bedragen betalen aan administratiekantoren en accountants. Veelal volstrekt onnodig, omdat een jaarrekening bijvoorbeeld lang niet altijd een wettelijke vereiste is. Echter weten ondernemers dit niet altijd waardoor zij hier onnodig voor betalen om hier achteraf niks mee te doen.

Regicon vindt dat dit beter én goedkoper kan. Hoe dit mogelijk is en waarom wij dit mogelijk willen en kunnen maken, leggen we u graag verder uit.
 

Waarom administratieve diensten


Bij wet is elke ondernemer verplicht een administratie te voeren. Daarbij horen vervolgens fiscale aangiftes, een salarisadministratie en in sommige gevallen jaarrekeningen.

Het voordeel van het voeren van een administratie, is dat diverse gegevens uit een administratie te filteren zijn. Denk bijvoorbeeld aan een balans, resultatenrekening, maar ook een lijst met openstaande debiteuren.

Aan de hand van dergelijke gegevens kan een ondernemer een helder beeld krijgen van het reilen en zeilen van zijn of haar onderneming. Maar ook een bank zal bijvoorbeeld periodiek cijfermateriaal ter beschikking gesteld willen krijgen van de ondernemer.

Op basis van de jarenlange ervaring van Regicon met deze materie, is het aanbieden van administratieve diensten dan ook vanzelfsprekend. Aansluitend daarop biedt Regicon ondernemers tal van andere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld parttime controlling, automatisering of personeelszaken. Bij Regicon kijken we verder dan alleen naar de financiën, omdat al die vakgebieden niet los van elkaar kunnen worden gezien. In tegendeel, deze vakgebieden bij elkaar bekijken en doornemen kunnen vaak tot oplossingen, verbeteringen en verklaringen leiden die apart van elkaar niet gevonden waren.

Opzet administratieve diensten

 

De eerste keuze die gemaakt zal worden is of de administratie hoofdzakelijk door de klant of door Regicon gevoerd zal worden. Dat kunnen natuurlijk ook onderdelen ervan zijn, zoals bijvoorbeeld de salarisadministratie of de fiscale aangiften.

Vervolgens is er de keuze of de administratie op locatie van de klant wordt gevoerd of op kantoor bij Regicon. Dat is uiteraard mede afhankelijk van de keuze wie de administratie voert. Beide mogelijkheden zijn zeer goed uitvoerbaar en bespreekbaar.

Hierna is er de keuze of u wilt werken met een eigen pakket of niet. Bij een eigen pakket zijn er de uitgaven voor aanschaf en vaak jaarlijkse onderhoudskosten, deze kosten zijn veelal niet laag. Daarnaast dient men rekening te houden met extra kosten voor systeembeheer en zal men ook relatief vaak moeten zorgen voor back-ups.

Door alle mogelijkheden samen te bespreken maken wij een passend plan speciaal naar uw wensen en behoeften.
 

Debiteurenbeheer

 

Als logische aanvulling hierop kan Regicon het beheer van uw debiteuren uitvoeren, zodat u daar geen omkijken meer naar heeft. Dit wordt geheel naar uw wensen ingericht en indien gewenst zal iedere te nemen actie vooraf met u worden besproken. Het zijn per slot van rekening uw klanten en uw inkomsten.
 

Interesse of vragen voor administratieve diensten?
 

Met vragen over deze vorm van dienstverlening kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij nemen alle mogelijkheden voor uw bedrijf graag met u door en beantwoorden uw verdere vragen.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op

bottom of page