U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    10 Juli 2006 / Jaargang 2 - nummer 25

Regiconsult - Vertrouwen is goed, controle is beter!

Nee, dit heeft niet alleen te maken met het controleren van anderen.....maar met het controleren van jezelf en je eigen bedrijf. Teveel ondernemers die op de automatische piloot staan en denken dat het goed gaat. En dat terwijl ze onwetend zijn van snel veranderende wetgeving die ook hen aangaat en geen vinger aan de pols hebben bij hun eigen bedrijf.

Zie de vorm van deze onmisbare activiteit als de copiloot in een 747, ook wel bekend als Jumbo. Je klanten en leveranciers zijn de ongeveer 400 passagiers, je personeel is de cabin-crew en jij bent verantwoordelijk dat al deze mensen weer veilig aan de grond komen. Je eerste ik is de piloot en gezagvoerder, oftewel jezelf als manager van je eigen bedrijf inclusief alle beslissingen die daartoe behoren. Je tweede ik is de co-piloot, oftewel degene die alle metertjes en waarschuwingslampjes in de gaten houdt en de piloot-gezagvoerder daar bijstaat waar nodig. Probleem is dat we het allemaal zelf moeten doen en daardoor de problemen soms niet zien door onwetendheid of werkdruk.

Daarom zijn er allerlei hulpsystemen uitgedacht die ons kunnen ondersteunen bij de ondersteuning van onze werkzaamheden, in het geval van een 747 alle systemen aan boord. Vertrouwen op de hulp van deze systemen is goed, maar met eigen ogen en verstand controleren dat alles werkt zoals het hoort is beter. Op het platform van Schiphol ziet men nog altijd dat de piloten die alle flaps en slats - de beweegbare vlakken van vleugels - visueel controleren op de werking en niet domweg uitgaan van de systemen. Ondanks alle hulpmiddelen die ons terzijde staan, blijft zelf vaststellen dat alles gaat zoals het hoort onmisbaar. Dus controle is nooit een overbodige luxe, doe het dan ook, want dat geeft innerlijke rust en extra nachtrust.

Indien een organisatie niet de beschikking heeft over hulpsystemen, dan is controle een must. Geen controle is in dat geval zoiets als autorijden of vliegen in dichte mist zonder instrumenten. Dat daat nooit lang goed en zal eindigen in brokken. Allerlei hulpsystemen voor controle kunnen zo uitgebreid en kostenverslindend worden aangeschaft, maar de toegevoegde waarde daarvan zal dan minstens even groot moeten zijn. Vaak is het beter goed te registreren in deugdelijke software, waaruit men dan de juiste informatie kan halen. Op basis van deze laatste informatie kan men dan zelfs in zeer dichte mist rijden of vliegen. Maar ook dan is een controle geen overbodige luxe, omdat een foutje snel is gemaakt. In de automatiseringswereld zegt men niet voor niets; 'Garbage in, is garbage out'. Oftewel, slechte invoer resulteert in onbruikbare uitvoer.

Eenvoudige, maar goed werkzame hulpsystemen voor de controle en je weet per week hoe de stand van zaken is. Kennis van de eigen standen van liquiditeiten, debiteuren, crediteuren, omzet, kostprijzen, marges en wat al niet meer bevordert de levensduur van iedere organisatie.

Succes met de beide piloten en een behouden vlucht....

Wilt u weten wat Regicon voor u op deze gebieden kan betekenen? Wilt u dat combineren met een gratis bedrijfsscan?
Neem dan vrijblijvend contact op; Regicon-mail of via 0521 - 52 04 68.

De Gratis Regicon - Bedrijfsscan

Regicon begrijpt dat ondernemers beperkte mogelijkheden hebben om een adviseur in de arm te nemen. Daarnaast hoeft niet iedereen te weten hoe het uw onderneming vergaat.

Daarom werkt Regicon met een gratis bedrijfsscan van een halve dag, waarbij Regicon garant staat voor geheimhouding.
Gedurende deze halve dag wordt in een hoog tempo uw organisatie met u besproken en wordt een uitgebreide checklist gevolgd. Aan het einde van de checklist is een beeld ontstaan waar uw onderneming precies staat en wat verbeterd zou kunnen worden.

Of u daarna met Regicon zaken wenst te doen is dan aan u. Indien u ervoor kiest dat wel te doen, weet u zich verzekerd van een zeer breed georiënteerde adviseur met de nodige opleidingen en ervaring.

Doe u zelf een plezier en doe deze gratis bedrijfsscan, u bent tot niets verplicht.

Kent u collega's of kennissen die u kunt verblijden met de Regicon - Nieuwsbrief? Geef ze hier dan voor op of vertel ze erover.

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2006 Regicon B.V.